Elin

Idag efter skolan la jag och Elin (E) oss på min säng och bara pratade i ungefär tre timmar. Det är så underbart när skolarbetet ligger på en lagom nivå, när man liksom har tid att ligga och surra i flera timmar med en vän, fast man egentligen inte ens planerat att göra något just då. Precis som idag med andra ord!

Sötis!!


Kanoners!

Idag skulle Jeffa till Ö-vik i några ärenden, och eftersom min ögonbrynspenna (den jag gillar mest alltså) och rouge börjar ta slut bad jag henne att köpa samma lika som jag har nu till mig, vilket hon så snällt gjorde. Gud, vad skönt, nu slipper jag oroa mig över att bli helt utan och därmed tvingas köpa nytt på Anybody eller något, vilket inte vore ekonomiskt med tanke på H&M:s priser. Tur att Jeffa skulle dit och kunde köpa vad jag behövde säger jag!

Nu ska jag försöka skriva en dikt, det är vår nuvarande svenskauppgift, och den ska in imorgon...

Idol

Jag gillar både Carl och Jon, men... jag gillar Eddie också.

HURRA!

Nu ska jag snart räkna matte, men mer behöver jag inte göra idag. Det känns nästan som att jag är hundraprocentigt läx- och uppgiftsfri även fast det inte riktigt är himla lyxigt. Förmodligen på grund av skillnaden mot hur det var förra veckan hurrar jag nästan nu för att vi endast har matte till imorgon, haha!

En aning sena festbilder!

Förra helgen lovade jag er lite bilder ifrån festen hos Therese, och nu kommer dom, om än en aning sent. Har heller inte så många att bjuda er på, men ja, bättre några än inga och bättre sent än aldrig. Eller hur?

Johanna och Jeffa var villiga att fastna på kort, så jag tog tillfället i akt!


Martin hade samma inställning, verkar det som!


Mina galna vänner gav sig på att försöka bygga en människopyramid, och det här var en av de få gånger de lyckades tror jag!


Annars såg det mest ut på det här viset... haha.


Nattis och Therese dansade på!


Julle, Nattis, Johanna och lite Elin (E)!


Jag vet inte, letade ni något, tjejer? ;) Vilket som, den frågan och bilden får avsluta detta inlägg, adios!


Nu är det slut på friden, och engelskan kallar. Fan, jag skulle hellre åka och jobba några timmar till, till och med utan lön... Synd bara att det inte är något alternativ!


Dannero

Nu är det jobb som gäller, travsöndag vet ni!

Erikshjälpen!

Nu ska jag göra mig klar för att åka med Jeffa på Eriksjälpen om en stund. Hoppas jag hittar ytterligare några fina plagg till billiga priser där. Varför inte någon stor mysig kofta och en rutig skjorta som är snygg att låta hänga lite löst och öppet till ett par leggings, till exempel?

En timme blev två

Strax före åtta dök Elin (E) upp här som en liten överraskning, hade nämligen missat hennes sms att hon var på väg ner. Trevligt med en idolvän utöver mamma, så klart! Det här resulterade dock i att min pluggpaus blev en timme längre än planerat, eftersom vi satt kvar och surrade när Idol var slut, men det är sådant man får ta. NU ska jag i alla fall köra en andra pluggvända och sedan sova och försöka samla lite krafter att göra av med på provet imorgon. Adios folket!


Mardrömmar?

Nu ska jag göra något som gör att jag riskerar att känna likadant som Melina gjorde igår, om några timmar. Se inlägget nedan om du inte hänger med, mer har jag inte tid att säga just nu!

Melina och Erik lättar på hjärtat och mamma är snällis idag

Det är faktiskt inte bara jag som grämer mig över pluggandet just nu, jag citerar här två av mina klasskompisar (liten facebook-konversation) som ett litet bevis;

Melina Myrén: 
kommer drömma mardrömmar om b-lymfocyter, antikroppar, cytostatika och celldelningar i veckor framöver
Erik Hellström: kommer vakna inatt av att ganesha står ovanför mig

Vad säger ni, vad är värst? Flera veckors mardrömmar om en massa extremt små organismer med så detaljerade liv att man blir snurrig, eller att vakna av en hinduisk gud med människokropp och elefanthuvud mitt i natten? ;)

Men över till något helt annat, och betydligt positivare! Min kära mor har varit snällis idag, hon har nämligen gjort en grundlig städning av mitt rum, med fönsterputsning och gardinbyte, utöver den vanliga städningen alltså. Åh, vad glad jag är, jag silpper!! Gracias madre!

Onsdag

Nu ska jag försöka gå in i min lilla pluggbubbla igen, men tack och lov; snart är det över! Imorgon kommer vi göra religionsprovet och på fredag naturkunskapsprovet, så efter det blir det förmodligen på en mer lagom nivå ett tag igen.

Idag läste alla i klassen upp en dikt man fastnat för, och förklarade varför. Gud, vad det finns många bra dikter som med relativt få ord säger mycket, när man tänker efter! Mitt val;

Om jag hade varit han - Maj Bylock

Vi jagade Sebastian idag
och gav honom stryk.
Han grät
när han sprang iväg.

Vi skrattade.

Fast...
Jag hade nog också gråtit
om jag
hade varit han.

Plugg....

För tillfället har jag ingen tid över till er, och förresten, inte till mig själv heller känns det som. Det enda jag har tid till just nu är dikter (svenskauppgift), celler, virus, bakterier och så vidare (naturkunskap) samt hinduism. Ja, ungefär så ser mitt liv ut precis just nu, men jag tänkter i alla fall titta på Idol, så det så!

:O

Ni minns det här hata-engelska-inlägget som jag skrev för någon vecka sedan? Äh, vare sig ni minns det eller inte var det i alla fall ett inlägg där jag fick ut min ilska som uppstod när jag försökte förstå en lång och komplicerad engelskatext som vi hade i läxa. Efter det där inlägget läste och översatte jag texten ytterligare någon gång, och sedan blev det dags för läxförhör. "Tänk att du är Jambo (apan som var textens huvudperson) och berätta om hans liv i jag-form".

Nu till saken; idag fick vi tillbaka den här uppsatsen som vi fick en lektion på oss att skriva, och vet ni? Jag nådde upp till ett betyg jag aldrig trodde var möjligt, jag blev förvånad och glad att jag inte visste vad. Ja, det jag i alla fall tänkte berätta är att det här gav mig positiv engergi som jag nu tänker använda till pluggandet jag har framför mig idag. Åh, vad skönt det är när man lyckas få något så mycket bättre än vad man någonsin kunnat tro! Men missförstå mig nu inte, för trots det här så hatar jag fortfarande engelska ända ut i fingertopparna och om jag känner mig själv rätt så är det här ett av de ytterst få inlägg där jag skriver om engelska med ett glatt humör.

Mysfredag i bilder!

Här kommer första delen av helgens bilder, nämligen från mysfredagen i Melinas stuga.

Efter att ha fixat mat och lite annat småpyssel satte vi oss på en mysig liten altan föra att käka.


Här har vi go'maten; pasta, kött, vitlökssås, sallad (och baguetter) säger jag bara!


Fin utsikt från altanen! Och ser ni den lilla söta stugan där nere? Där blev det bastumys senare på kvällen minsann!


Efter en stund gick vi in och fixade efterrätt, supergott!


Den käkade vi sedan inne medan vi tittade på Idol och bara bara var!


Sedan gick vi ner till den lilla bastustugan där vi tände en massa ljus och myste!


Vi körde på ansiktsmask!


Sedan gick vi ut på bryggan där vi tänt några marchaller som gav oss lite ljus, fint!


Jag var hela tiden supersugen att svalka mig i den svarta oändligheten utanför bryggan...


...men mina vänner bangade och ville hellre knäppa ficklampebilder, det var nämligen inte lika läskigt som att bada i det kolsvarta tror jag;)


I vilket fall, det var ett kanonmysigt dygn, så det tackar jag så mycker för!

Nej, nu måste jag nog stänga av Winnerbäck som just nu förgyller min tillvaro (och får mig att längta ännu mer till den 27:e!), för att återgå till religionsboken och läran om hinduismen. Tur att det här området är ganska intressant i alla fall, för det blir ju trots allt lite mindre jobbigt då. Och förreten, bilder från gårdagens fest kommer, inväntar bara några fler ifrån Jonna!

Söndag

Idag blir det fotboll och plugg, och kanske ett inlägg med bilder och lite text om helgens händelser! Återstår att se!

Partyyy

Gårdagen blev kanon, precis som väntat. Ikväll blir det en superkväll till, och det är fest som står på schemat :D


Kvällen ser lovande ut

Jag, Melina, Sofie och Elin (A) ska tillbringa kvällen och natten i Melinas stuga.
Vi ska äta en superdupergod middag och en lika god efterrätt, samt chips och godis.
Vi ska titta på Idol, basta och surra.
Vi ska ha det allmänt mysigt, bara så ni vet det!

Nu är det dags att packa lite småsaker och sedan vet ni vad jag kommer ha för mig resten av kvällen och natten. Vi hörs imorgon igen!

Torsdag

Ikväll har jag och Jeffa räknat lite matte och tittat på Idol, så klart. Nu ska jag fixa till det sista på naturkunskapsuppsatsen och sedan blir det till att släcka lamporna för en (förhoppningsvis) skön sömn som varar lite längre än vanligt. Börjar nämligen inte förrän 10:45 imorgon (egentligen börjar jag till och med 11:45 men jag och mina gruppvänner på samhällskunskapen ska träffas en timme tidigare för att göra klart vårt grupparbete).  

Imorgon är det helg igen, redan. Det gillas!

Farligt gott!

Jag älskar digestivekex med ost och relativt mycket smör. Jag vet, det är inte alls nyttigt, men fruktansvärt gott.




Ganska positivt resultat

Elin (E) lämnade alldels nyss mitt hus, faktisk betydligt gladare än när hon kom. Vi lyckades ta oss igenom två kapitel, förutom två tal som min hjärna inte ville hälpa till med, men det fick vi leva med helt enkelt. Jag är i alla fall glad att jag kunde vara till någon hjälp, för nu har hon ju faktiskt fått tillbaka leendet på läpparna och blivit av med det förfärligt uppgivna tonfallet, och det känns ju bra. Det är roligt att kunna hjälpa folk, vad det än gäller, eller hur?

Nu är det dags för mig att ta tag i mina egna skolarbeten. Ta en titt på engelskaläxan till imorgon och möjligen också skriva några rader till om digerdöden kanske vore ett vettigt alternativ?

En för tillfället förvirrad vän

Min kära vän två gator upp (Elin E) ringde mig nyss och lät alldeles uppgiven på rösten. Efter några frågor om hur mycket jag har att göra ikväll, om mina uppgifter ska lämnas in imorgon och så vidare, visade det sig att det handlade om ett despeat behov av hjälp med matte. Snart kommer Elin ner och då ska jag försöka hjälpa henne med något som jag inte ens vet om jag själv har gjort, eftersom hon går teknik och därmed har en annan matte än oss på samhäll. Hm, det här kan gå hur som helst känner jag, men jag hoppas att jag i alla fall kan vara till någon hjälp så Elin slipper låta som om hela världen håller på att rasa samman ;)

Naturkunskap

Nu ska jag försöka knåka ihop cirkus ett dataskrivet A4 om digerdöden (naturkunskapen spökar igen), så jag kan lägga den uppgiften åt sidan till på fredag då den ska lämnas in och redovisas i grupp. Känns inte som att det är något att spara på nämligen, nej, bättre att jag gör mig av med den nu på en gång!

LW

Fredag den 27:e november spelar Lars Winnerbäck i Ö-vik.
Biljetten ligger här bredvid mig och får mig att längta bara mer och mer. Fan, vad bra det kommer att bli!


La madre de Jeffa

Idag fyller Jeffas mamma (en av mina vänner kan man till och med nästan säga;)) år och jag bestämde mig för att åka dit och överraska henne. Jag gav henne en söt liten halsbandsberlock bara för tankens skull (och för att den matchar hennes klocka så bra, eftersom klockan, precis som blommorna på halsbandet, är i både silver och guld). Hon blev i alla fall glad för den lilla presenten, så det var roligt! Tårta fick jag också, det ni!

Nu ska jag plugga lite och sedan sussilulla, adios!

Underbar kväll i massor av bilder!

Här har vi gänget (dock inte riktigt alla) som befann sig på vår altan igår!

 
Mat!


Johanna tog en paus från kräftorna för en räkmacka med ägg, majonäs och hela köret, farligt gott!


Till varmrätt fanns det kräftor, räkmackor, en köttfärspaj, en kycklingpaj och en tacotårta (se bilden), och jag (inte bara jag heller vill jag lova) fyllde minsann på för många gånger!


Jeffa fyller på!


Jag ska ha mer sallad också, tydligen!


Och mer dricka för Jeffa!


Sedan huggs det in! (Klockren bild va?)


Carro hugger in!


Jag också, så klart!


Anna med!


Och Jossi!


Och Elin!


Sedan behöves det fyllas på med vätska också, tyckte anna!


Och jag skulle tydligen inte vara sämre!


Efter all denna mat som vi vräkte i oss var alla helt tagna, och efterräten fick vänta.


Men till slut kände vi oss redo för en äppelkaka och denna chokladtårta som Elin (A) så fint bakat!


Efter en bit var av de två godningarna såg det ut på detta vis, tagna av allt ätbart!


Maten och fikat tog knäcken på oss och vi insåg att de två orörda pajerna (ja, vi hade fyra efterrätter trots all mat!) som stod inne i köket sorgligt nog inte fick plats i våra magar.


Men nu ska ni inte tro att vi skippade snackset bara för det, nej nej! Dock fick bara tre av våra sex påsar komma fram (haha hur mycket trodde vi att vi skulle kunna äta?!) Men ja, som bilden med tre ätande personer visar gick det faktiskt ner det också :O


Där kom du inte undan, Linn :D


Söt Carro!


Söt Elin!


Ja, nu låter jag slutligen detta groteska skratt få visa hur rolig, mysig, mättande(...), och en massa andra positiva ord, jag tycker att den här kvällen var! Tack för den mina vänner:)




Matvrakskväll

Jag har haft det riktigt härligt tillsammans med mina underbara vänner på vår altan ikväll. Vi har ätit sjukt mycket, verkligen sjukt mycket, och haft det allmänt mysigt och kul, tycker jag. Just nu är jag trött och extremt proppmätt, så mer om kvällen både i bilder och ord kommer nog imorgon!


Att sätta kroken i sig själv

Det är så lätt att genomskåda dina spel och dina trick - LW

Du ljuger, men du gör det inte bra.
Du ska inte tro, att vi inte fattar.


MAT!

Ångermanland förlorade kvartsfinalen med 3-1, synd, men sådant som händer!

Imorgon blir det först fotboll och sedan kommer ett gäng brudar hit för att umgås och äta, äta, äta och äta. Vi har nämligen varit och handlat idag, och jäklar säger jag, ingen risk att vi får lägga oss hungriga imorgon vill jag lova. Men jag ser fram emot morgondagen och eftersom jag kommer ha rätt fullt upp då så kanske vi inte hörs förrän på söndag, vad vet man.

Utkast: Min morbror ...

Min morbror är förbundskapten för årets Ångermanländska tv-puckslag, som nu har tagit sig ända till kvartsfinal. Den matchen sänds strax (kvart i åtta om jag inte minns fel) på SVT 24 och jag kan ju bara inte låta bli att titta. Jag vet att det finns ett litet problem, att Idol går samtidigt, men vet ni? Det spelar jag in och tittar på efter hockeyn! Nu håller vi tummarna får vårt landskapslag tycker jag!


"Men jag spelar så bra på guitar hero, så den ger mig tur!"

Snart börjar Idol, kvällarnas höjdpunkt nu för tiden. Igår fick jag mig minsann flera goda skratt, och om du missade gårdagens program tycker jag att du ska ta en titt på det här klippet, för då får du i alla fall se ett av de absolut roligaste inslagen från igår!


Åh!

Jag hatar engelska. Hatar, hatar, hatar. Och ja, jag vet att hata är ett starkt ord!

Petter och Fredrik sitter nere i vårt vardagsrum just nu, men de ska nog snart dra sig hemåt eftersom klockan går mot halv ett på natten. De har i alla fall umgåtts och tittat på fotboll med min övriga familj ikväll medan jag har pluggat, kul va? Det enda jag egentligen kunde ta del av var pizzan som pappa och Fredrik köpte, alltid något i alla fall. God natt!

Onsdag

Jag skriver en spanskauppsats med rinnande näsa och huvudvärk, och jag måste vara klar med både den och en idrottsläxa (dock väldigt simpel sådan) innan nio, för då börjar Idol och det får man inte missa. Efter Idol måste jag ta tag i en helveteska sak, nämligen en engelskatext som jag redan har läst två gånger men ändå inte fattar mycket utav. Nu förstår ni (hoppas jag) vad jag pysslat och ska pyssla med idag, och varför ni inte får några roliga, utförliga inlägg.

Tisdag

Idag har jag fortsatt att sy, och räknat lite matte.
Jag har även gått på en promenad och sett på Idol med Jeffa.
Jag har alltså fått en hel del gjort idag, och det gillar vi!
Jag börjar också bli förkyld och känner att mitt huvud dunkar lite, det gillar vi däremot inte!


Bra början

Jag hann inte sy klart klänningen idag, men det känns i alla fall som att jag fick en god början och förhoppningsvis leder det till att jag faktiskt också kommer att avsluta det här projektet, till skilland från många andra saker som jag endast påbörjat, och inte avslutat. Men, jag ska inte vara för säker, vi får se vad som händer när jag får nästa sykick helt enkelt!

Måndag

Jag är glad för att vi hade inställd engelska och därmed fick sluta tidigare och slippa det absolut värsta ämnet i skolvärldens historia.
Jag är mindre glad för att vi inte fick veta att engelskan var inställd förrän vi gick dit och skulle börja, eftersom vi då inte hade suttit kvar och väntat hela lunchen utan istället slutat ytterligare en timme tidigare.

Nu ska jag åka iväg och göra några små ärenden på stan och sedan ska jag försöka använda min lediga tid till något vettigare än att sova (som det ofta brukar kunna bli att jag gör sådana här gånger), nämligen försöka mig på att sy en klänning helt från noll. Hur kommer det att sluta?:O

Fotboll

Ni får tycka att jag och Jeffa fotbollsnördar om ni vill, men vi ska i alla fall titta på fotboll idag också, så det så!


Regn för fulla muggar

Idag har jag och Jeffa tittat på fotboll igen, och helt plötsligt började det att tokregna, verkligen tokregna. Mina skor blev dyngsura och vi fick hålla paraplyet så lång ner att vi inte såg något för att inte bli dränkta, men va fan, vi överlevde!

Jeffa!

Ikväll har jag varit med Jeffa.
Vi har tittat på fotboll och hockey och sedan surrat en massa med hennes föräldrar.
Trevligt säger jag!

Jag har en lat vän, gott folk!

MSN-konversation:

frella says:
kan du stå ut med att mitt rum ser så förjävligt ut att mamma höll på att trycka ner mitt huvud i maten vid middagen?;D
elin says:
jajamen det kan jag :D
frella says:
bra, men då kommer du ner snart då?;D
elin says:
jajamen, tar moppen
frella says:
:O
elin says:
;)
frella says:
vet du en sak?
elin says:
nej ;D
frella says:
om du skulle delta i en lathetstävling skulle domaren visa ut dig och säga "inga professionella"
elin says:
hhaahahhhahaa, sant faktiskt :D

Tur att jag ska dra med mig denna vän ut på en promenad om en stund säger jag, med tanke på att konversationen ser ut som den gör när elin har cirkus två minuters gång ner till mig... 

Vad händer med potatis i saltvatten?

Jag överlevde natten, morgonen och dagen, trots min dåliga planering som ledde till kvällsstress och lite sömn, för er som ville veta. Annars har jag faktiskt inte så mycket mer att säga för tillfället, förutom att jag nyss har påbörjat en labb som vi fått som läxa i naturkunskap. Jag hoppas verkligen att jag märker vad som händer med mina potatisbitar i saltvattnet som jag spillit upp i några glas nu också, för märker jag inte det, ja, då blir det inte mycket till labbrapport att lämna in imorgon...

Bra jobbat!

Kul att jag ska duscha och (försöka) lära mig 48 engelskaglosor (just engelska av allt förbannat också...) innan jag kan släcka lampan och sova... Jag skulle hem från Jennifer runt sju, men istället följde jag med henne och hennes mamma ut och sprang och sedan blev jag kvar lite efteråt också. Det känns förjävla bra att jag har sprungit idag (som jag så länge har tänkt att ge mig ut), men mindre bra är väl dock att jag har dragit ut på tiden så här, men vad finns det att göra åt det nu? Ja, gå och duscha kanske?!

Limerick

                      Det var en flicka från Gränna                             En fanjunkare ifrån Boden
                Som sin stjärt så hårt kunde spänna                ej fatta' nån vits när man drog den   
                               att uti detta hål                                               så det hände som att
                        hon kunde strypa en ål                                     han blev väckt nästa natt
                  och till och med vässa en penna                av sitt skratt då han plötsligt förstod den

Idag har vår svenskalärare delat med sig av några limerickar till oss, och två av dom för jag nu vidare till er. Ganska komiska, eller hur? Som ni kanske redan räknat ut så delade inte läraren med sig av dessa verser för intet, utan för att vår nuvarande svenskauppgift är att skriva en egen sådan här limerick, vilket känns ganska klurigt, men samtidigt roligt (eftersom ett av de typiska dragen för en limerick är komik). Nu tänker jag sätta mig ute i solen och klura på detta, och så klart också njuta av det härliga vädret som är här just nu!


RSS 2.0