Slö och onyttig söndagsstart

Har sovit halva dagen och avslutat min frukost med lite godis. Ibland är sådant också tillåtet, eller hur? Nu ska jag försöka ränka lite matte, och sedan får vi se vad söndagen bjuder på.

En vändning i sista skedet!

Kvällen såg ut att bli hur tråkig som helst och jag hade ingenting att göra. Kom dock på att Elin (en tredje Elin i denna blogg, Hagenvald) har nämnt att hon skulle vilja testa en av mina locktänger eftersom hon funderar på att köpa en likadan, så jag drog iväg ett sms och hörde vad hon hade för sig. Tänkte att vi kanske kunde testa tången och bara umgås lite om hon, precis som jag, bara hade tråkigt. Fick dock inget svar på smset och blev inställd på att datorn skulle bli min för kvällen bästa vän, men så efter tiotiden någon gång plingade det till i mobilen och då, några timmar i efterhand, svarade Elin. Jag skrev vad jag hade tänkt, och förväntade mig ett typ "okej, men nu är ju klockan så mycket så vi får ta det någon anna dag" till svar, men fick dock ett mycket trevligare sådant. Elin tyckte att jag skulle komma på en gång (om inte jag tyckte att det var för sent då), vilket ni som känner mig förstår att jag så klart inte tyckte - så jag gav mig iväg. Kom dit vid halv elva, testade tågen, käkade kladdkaka och surrade, och nyss, strax innan tre, var jag tillbaka på hemmaplan igen. Kvällen blev verkligen inte tråkig (vilket jag var helt inställd på) så jag är nöjd!


Bilder på thailandsgrejerna!

Nu kommer bilder på grejerna som Elin köpte med sig till mig ifrån Thailand, precis som jag har lovat er!

Här har ni mina älskade skor (dålig bildkvalitet) som min kära vän kom hem med! Snacka om att hon känner min stil!


En kofta som däremot inte direkt är min stil, men som jag "beställde" på grund av behov av lite snyggare mjukiskläder!


Dessa två saker behövde jag inte ens betala själv, de var nämligen två väldigt söta hemkomstpresenter som jag fick (gulligt va?) Örhängen som jag tycker väldigt mycket om...


...och ett fint, typiskt utlandsarmband i härlig färg.


Ja, vad säger man? Elin, du kan det här med att köpa med dig överraskningar till mig! Precis som de tidigare åren är jag supernöjd, muchas gracias!!

Nu är det dags att sova! Det har blivit sena nätter hela veckan och imorgon ska jag försöka ta mig upp strax efter tio, för att övningsköra till Långsele (tror jag det var) där vi ska hämta Pontus på ett ÅFF-läger. Klockan tio på en lördag har jag vanligtvis några timmar kvar, och just därför är det time för sängen nu. God natt!


Ett skadat knä och lite chipströst

Idag åkte Jennies knä ur led (igen) på idrotten, och det var inte alls roligt vill jag lova. Som en liten överraskning for jag i alla fall och köpte chips och dipp (det älskar vi båda) och åkte dit en sväng ikväll. Jag menar, det funkar ju alltid att tröstäta och lite sällskap kan ju kanske vara kul när man mest bara sitter där man sitter med ett orörligt knä, tänkte jag.

På grund av det, och att jag har suttit vid datorn samt hållit på med en naturkunskapsslutsats har jag i alla fall inte hunnit fota mina thailandssaker, men om inget alldeles oväntat sker så kommer det bilder imorgon, för er som är nyfikna! Nu är klockan snart ett och det känns som att det är läge att sova. Imorgon är det skola och i och med en ny termin och ett nytt schema har min underbara sovmorgon till kvart i tolv(!) på fredagar försvunnit ifrån mig. Jag sörjer en aning och säger god natt!

Idag...

Idag klarade Jennie uppkörningen och eftersom hon klarade teorin igår har hon nu körkortet, och får köra precis var hon vill, när hon vill. Grattis till henne va?!

Idag fick jag grejerna som Elin hade köpt till mig i Thailand. Precis som tidigare år hon har åkt, bad jag henne även i år att köpa något som är typiskt mig om hon hittar det, så betalar jag. Det är så himla kul att göra så eftersom jag inte vet vad hon kommer hem med!

Eftersom jag knappt har några andra mjukiskläder än skoltröjan och byxorna (lätt överdrivet) från när man gick ur nian beställde jag i alla fall en Adidaskofta. Jag menar, det kan ju trots allt vara bra att ha någon snygg mjukiströja även om jag inte är den person som går i sådana kläder på skolan. Förutom den (som jag alltså visste om) köpte hon också ett par skor, som jag äääääälskar! Och förutom den här lilla beställningen fick jag örhängen och ett armband som en present av henne, jättefint! Alla år vi har gjort så här har jag blivit jättenöjd, och så även i år. Elin kan det här med vad som är typiskt mig (och inte är ni väl förvånade över att det var ett par skor med typ tio cm klack hon kom hem med?) Bilder på gjejerna kommer nog imorgon!

Idag är det världens snöstorm och det känns inte speciellt kul just nu när man längtar till våren.

Ja, det här var lite om denna dag, mer har jag inte på hjärtat just nu.

Salta droppar på ryggen

Ikväll blev det ett lite längre träningspass än vanligt, så jag kände mig verkligen förtjänt av mitt goda fika som jag mättade magen med när jag kom hem. Som jag sa till Matildha på vägen från träningen; Det är aldrig så gott att äta som efter ett träningspass då det känts som att man tappat tio liter vätska i form av salt svett.

Nu visar uret på cirkus tjugo i tolv, och för mig känns det här faktiskt som en hyfsat tidig kväll. Skönt och god natt säger jag!

Storstädning dagen efter matkvällen!

Världens matkväll nummer två med tjejerna igår! Tre pajer till förrätt, två varmrätter och tre efterrätter!! Haha, vi är inte kloka hör jag nu, men det var minsann kul (och gott som bara den)! Synd bara att jag missade ena varmrätten eftersom jag for iväg på en revy på Parken några timmar där i mitten, men det är sådant man får ta. Revyn var ju i alla fall bra som det var nästan värt det, haha.  

Idag har jag städat hela huset hos farmor eftersom hon nyss har opererat sig och därmed inte bör göra det själv. Jäklar i mig, efter typ fyra timmars städning kändes det skönt att ställa in städprylarna i skåpet för ett tag vill jag lova! 

Förresten, imorgon mina vänner, då får jag träffa Elin (A) igen!!! Hon ringde strax efter att de hade landat idag, och det var så kul att höra rösten på henne, även fast vi har mailat för fullt under de tre veckor hon varit borta och ställt till med en bränna som för övrigt förmodligen kommer göra att jag gråter på badet nästa vecka...

Goder natter!

Lena repeterar mammas visor...

22:02Lena
Gå och lägg dig :):)
22:03Frida
men vad säger du? inte än inte :D:D
22:05Lena
Klockan är natti natti nu lilla gumman!
Har du inte förstått vikten av god sömn!
22:06Frida
Haha, är det mamma som har anlitat dig för att säga det här eller? ;);) Tycker jag känner igen det nämligen.. Nej men du vet, jag är en nattuggla jag!
22:08Lena
Absolut inte, vis av min ålder vet du!

Haha, Lena, du är bra rolig du! Kanske har jag fått en liten andramamma? :) Nu, drygt 2,5 timmar efter vår lilla fb-chatt tänker jag i alla fall lägga ner kolväteinlärningen och följa dina ord. God natt metan, etan, propan, butan, pentan och allt vad ni heter!

Torsdag

Idag har jag varit snäll med mig själv. Har inhandlat en ny ögonskugga med tre nyanser, en concealer, en skjorta, en tunika och en liten halsbands-/armbandsberlock. Inte dåliga impulsköp i Kramfors inte!

Nu ska jag lära mig 10 kolväten (som dessutom heter nästan likadant) utantill, och fundera över när i livet jag kommer ha användning av den kunskapen, förutom på provet om några veckor då vill säga. Men om inte annat får jag väl lära mig dom för provpoängen då, kanske dags att sätta igång!

Träningsvärk?

Idag hade vi en ganska jobbig fysaktig idrottslektion, och ändå kunde jag inte låta bli att åka och träna ikväll, bara för att jag varit så lat denna vecka. Hoppas att jag slipper må alltför fysiskt dåligt av det imorgon bara... Imorgon förresten, då jäklar är det skridskor på idrotten! O herre min gud säger jag!

Skön kväll!

Inga läxor till imorgon, helt underbat. Detta innebar att jag kunde åka till Nyland på hockey i godan ro, utan att känna mig stressad över att ha en massa väntande, ogjorda saker här hemma. Det kanske till och med också innebär att jag kommer att lägga mig i hysad tid en gång, om jag inte fastnar här alltför länge vill säga. Men med tanke på att klockan blev över halv två inatt så kanske det vore bra att försöka undvika det... Ska göra mitt bästa, hade jag tänkt!


Hockey

Nu blir det Nyland-Kramfors, hej på en stund!

GMO och dampkonversation

Martin (ja, Martin;)) fick mig ikväll vid niotiden att förstå att jag hade missuppfattat inlämningsdagen för vår GMO-insändare i naturkunskap. Jag trodde att den skulle in på onsdag, men icke då - den ska in imorgon. Ja, det var i alla fall bara att säga igång där på kvällskvisten (hade inte skrivit en rad). Arbetet blev dock inte fullt så effektivt som det hade kunnat varit, beroende på en galen och rolig gruppkonversation på msn med Martin och Erik. Det var faktiskt värt att insändaren tog lite längre tid, bara för att den var så dampig och kul! NU är jag i alla fall klar och ska börja släcka ner och göra mig färdig för natten. På tiden kanske, så adjöss!

Sen lördag

Det var som sagt Elin som gällde ikväll, och senare på kvällen blev det Robert också. Han skulle titta förbi hos Elin en stund, men nu (när klockan är efter fyra på natten/morgonen) har jag precis kommit hem. Det blev en lång stund med andra ord, men helgerna är väl till för att nyttjas?! Nu däremot, är det dags att göra kväll. God natt!


Hockey and Elin

Idag har jag varit på hockey. Tittat på ett Kramfors som tyvärr förlorade i förlängning, men det är väl sådant som händer. Ikväll är det Elin (E) som gäller, fint det!

GMO

Jag söker artiklar om att vi i framtiden kanske kommer kunna styra människors egenskaper med hjälp av genterapi, för att sedan skriva ett typ svar till dessa i form av en "insändare". Detta är vår nuvarande naturkunskapsuppgift för er som undrar, och jag har fullt upp. Adjö!

Bästa vänner!

I somras hade vi världens tjej- och matkväll här på min altan. Vi var nog cirkus 15 personer som åt så in i helvete (ja, rent ut sagt) mycket att ni aldrig kan tro det. Nu har vi i alla fall planerat en ny sådan kväll, dock inomhus hos Jeffa denna gång eftersom det är vinter. Nu är jag hur taggad som helst och hoppas att Jeffas föräldrar ska bort någon helg ganska snart, så vi kan köra. Det var så kul (och mättande för flera dagar) sist så det är på tiden att det ska göras om!

Åh, vad glad jag är för alla mina vänner! Många av oss har umgåtts hur länge som helst (även om det så klart har kommit till några med tiden också), och jag tycker det är så otroligt kul att de flesta av oss fortfarande håller ihop! Vi har i alla tider gjort så himla många roliga och galna saker tillsammans, och det bästa av allt är att vi gör det fortfarande! Vi har alltid kul med varandra, även om det så klart har varit några småtjafs under årens lopp, och om det händer något för någon som inte är kul så kan vi dela det också. Vi trivs verkligen ihop, och jag kan faktiskt inte tänka mig ett liv utan er. Jag är så glad att jag har er allihopa! ♥

Jag och Carro, sommaren 08


Jonna, Johanna och jag, sommaren 09


Anna W, Nattis, Therese, Emelie, Jonna och Elin E, sommaren 09


Jennifer, Therese och Nattis, sommaren 08


Jennifer, Johanna, Anna W, Carro, Emelie och Anna N, hösten 09


Melina, Elin A och Sofie, sommaren 09


Jossi, Carro och jag, sommaren 08


Therese, Johanna, Jennie och Elin A, hösten 09


Emilia, Emelie, Ulla, Elin A, Therese och Jennie, sommaren 08


Jag, Elin A och Sofie, sommaren 09


Johanna, Jennifer, Anna N, Carro och Nattis, hösten 09


Där fick ni ett gäng bilder på mina favoritbrudar! Dock kan det säkert hända att någon av er inte var med på något kort, men ni vet ju i så fall att ni ändå tillhör detta inlägg.


Tom väska

Idag gick jag hem från skolan med en tom väska. Det innebär otroligt nog att jag varken har läxor eller inlämningsuppgifter att göra, i alla fall inte idag. Hurra! Eller förresten, jag hade ett papper i väskan, och vet ni vad det var för papper? Jo, ett instruktionspapper på en uppgift som jag snart ska maila till Elin (A). Rätt åt na, för något vettigt kan hon ju göra där borta i värmen tycker jag. Eller hur Elin? ;)

Make your own kind of music

You gotta make your own kind of music
Sing your own special song
Make your own kind of music
Even if nobody else sings along

Nyss kollat på Köping (ja, till och med jag har sett på TV), och så charmiga de är! Snacka om att bara vara - att bara vara sig själv.

Trerätters söndagsmiddag!

Matildha kunde inte träna idag för hon var bortbjuden på mat, men då tog jag mig i kragen och for och tränade ändå, vilket känns bra nu i efterhand. När det var färdigtränat blev det i alla fall mat hos farmor och farfar, farmor bjöd på trerätters (på en söndag!), och jag tackade och tog emot.

Sen lördag!

Ikväll har jag myst lite med Elin (E) och Matildha. Musik och en massa surr, ni vet? Det pratades bland annat en del om träning, någon typ av nystart, och förändring. Elin är förkyld, men Matildha och jag bestämde oss för att fortsätta i rätt riktning (vi tränade idag) och träna imorgon också. För någon dryg timme sedan skrev hon till mig att vi skulle sova så vi orkar prestera något, och jag vet inte, kanske är det dags nu när det snart börjar bli morgon? :O

Börjar för övrigt fundera på om Pontus och Johannes håller på att flytta ihop, vet inte hur många nätter Johannes sov här (och Pontus där ibland också) under lovet nämligen. Detta har i alla fall lett till att jag stör mig mindre och mindre på det förbaskade xbox-ljudet som jag måste försöka koppla bort var eviga natt jag ska sova, när de sitter och spelar som galningar vägg i vägg. Hm, får se hur det går ikväll, för nu är de minsann igång igen. Hoppas på det bästa, för nu börjar klockan bli för mycket för något annat!


Sp 08, tjalalalala!

Jag måste bara tala om en sak för er läsare nu innan jag släcker och njuter av en härlig natt, efter en härlig kväll med Let's dance (fanns några riktiga höjdpunkter för att vara första gången måste jag säga). Åter till saken jag skulle berätta;

Idag har det varit en riktig dampdag på skolan, eller vi som går samhällsinriktningen (speciellt kanske Erik) har i alla fall haft en hel del hytt och mytt för oss. Ni vet, när man egentligen inte gör speciellt stora saker, men ändå blir det sjukt och väldigt roligt? Så himla underbart med sådana dagar tycker jag! Och grejen är faktiskt den att det finns rätt många av den typen i vår klass. 

När jag hör folk som pratar negativt om skolan, klassen, stämningen och andra sådana saker blir jag extra påmind om vilken underbar klass jag har, och vilka härliga människor jag faktiskt umgås med fem av sju dagar i veckan. Jag är så himla glad att jag har hamnat i den klass jag gjort, för hur bra lärare man än har, och hur bra man än tycker om själva kurserna man läser så tror jag att just klassen spelar en oerhört stor roll både för hur bra man presterar och trivs. Nej, vissa pluggmässigt väldigt jobbga perioder då jag nästan pluggar ihjäl mig dagarna i ända (nästan, bara nästan), känner jag verkligen att det måste vara alla härliga människor i klassen som gör att jag ändå inte har någon ångest på morgonen på vägen till skolan!

Tre små bilder på delar av klassen, ifrån FN-rollspelet i ettan!






Fredag!

Religionsredovisning bortgjort. Historiauppsats inlämnad. Fruktansvärt skönt!
Nu ska jag slappa framför Let's dance och äta något gott. Vi hörs!

Elin, det där var inte vad jag ville höra!

När jag lite snabbt lämnade min inlämningsuppgift och tryckte upp facebook-fönstret såg jag ett chattmeddelande från min kära vän, som just nu (och typ tre veckor till!!!) befinner sig i Thailand och som antagligen då nyligt hade läst min statusuppdatering om stäckläsning på facebook;

Elin:
sträckläs du;) här har man just varit ute och ätit gott:D

Ja, vad säger man? Visst är världen rättvis?!


Tidsbrist?

Hemma efter en kanonrolig kväll/natt hos Nattis. Ett gäng tjejer som spelade spel och snackade en massa skit, klart det blev bra liksom!

Nu, när klockan går mot 03:30 börjar jag dock bli lite stressad över mig själv. Att jag är vaken den här tiden på natten är inte speciellt ovanligt, men varför just i natt, när jag vet att jag måste läsa ut en halv bok, skriva en historisk bokrecension och förbereda och finslipa en religionsredovisning imorgon?! Till saken hör också att jag ska upp 04:45 på tordsag (börjar jobba 06:00), vilket innebär att jag helst skulle lägga mig i alla fall hyfsat tidigt imorgon. Det lär ju däremot aldrig gå med tanke på allt jag måste hinna göra. Va fan! Nej men, vad säger ni? Dags att sova kanske? Synd bara att jag inte ens är trött... Åh, får något bryt på mig själv!


Födelsedagsbarn!

Har nyss varit uppe och grattat min fina vän som fyller 17 idag! Hon fick en tunika som hon tydligen hade provat och ville ha (något jag inte visste). Lyckat, kan man väl säga?


En annan vän som fyller år idag är Melina, skillnaden är bara att hon bli hela 18 och befinner sig i Stockholm just nu! Men grattis til dig också Mellis!

JVM

Nu är klockan halv sex på morgen och Sverige har just förlorat matchen. Fan också! Äh, dags att sova!

Bara för dig, Elin!

Här får ni en vacker, väldigt betydelsefull och innehållsrik msn-konversation;

elin says:
eheheheheheeheheh
frida/pluggaaar says:
daaaamp du har
elin says:
jaafaan
har igne liv
asså
asså
assså
seriössstt
daaaaaaaah
frida/pluggaaar says:
haha du har tråkigt alltså;O
elin says:
sisisisisisisisisisiisiss
frida/pluggaaar says:
jag har inte så jävla kul jag heller, pluggar...
elin says:
ehehe
uppdatera bloggjäveln
så jag har något att läsa

Så, nu har du fått det du väntat på, ett blogginlägg från mig. Hoppas din dag blev himla mycket bättre i och med detta, Elin! ;)  


Spelkväll och den återkommande stressen

Igår var jag, Emelie och Jennifer hos Therese där vi spelade kort och "Med andra ord" hela kvällen lång. Det var hur kul som helt och vi skrattade sjukt mycket! Sådant gillar vi!

Nu har jag dock mindre roliga saker framför mig. Det är nämligen så att på fredag när skolan börjar ska jag lämna in en historisk bokrecension på en bok jag läst 12 sidor i, samt redovisa hyfsat omfattande om scientologin som jag i nuläget inte kan någonting om. Hm, jag vet att jag endast har mig själv att skylla och att jag borde börjat tidigare, men va fan, jag skjuter oftast upp sådant här så långt det bara går - så långt att jag vet att jag hinner, men utan någon marginal. Det har nästan blivit en liten ond cirkel men jag tror det kan bero på att det oftast går så bra på uppgifterna trots att jag inte börjar så långt innan de ska in...

Nej, nu ska jag i alla fall sätta igång att läsa boken, och det känns som att jag kommer bidra med ett praktiskt exempel på sträckläsning.

Nyår

Ja, igår var det nyårsafton, och vad ska man säga? Jag var med och ordnade en fest som började sjukt bra men slutade desto sämre på grund av en massa människor som kom och förstörde en fest som de varken var bjudna eller välkomna på. Sjukt irriterande att det ska behöva bli så men det var ju dock ingenting vi kunde göra något åt. Hade inte vissa objudna kommit hade jag förmodligen skrivit att jag hade haft en underbar nyårsafton i det här läget. Nu får jag väl sänga något mellanting som ett resultat av en kanonstart och ett skitslut. Men ja, det där var ju trots allt bara första dagen på ett helt jäkla år. Ett år som jag hoppas blir övervägande bra rakt igenom!

Idag har jag (nej, inte bara jag) städat, städat och städat efter gårdagen. Därefter käkade jag, Elin, Therese och Jeffa en rulle på Sylos där vi för övrigt satt kvar och snackade rätt länge, härligt och sjukt gott! Kvällen avslutade jag i alla fall med Therese hemma hos henne där vi satt och snackade om än det ena, än det andra.

Imorgon är det fotbollscup som gäller, och nej, ni behöver inte vara oroliga - jag ska bara vara publik ;)

RSS 2.0