Sent psykologiskrivande

Jävla psykologi. God natt!!!

Sundsvall

Idag drog jag, Elin, Melina och Sofie till Sundsvall en snabbis för att köpa några grejer till rummet som vi renoverar på skolan (projektarbetet). Det blev en väldigt speciell resa, med många knepiga inslag. Det roligaste var nog i alla fall när Melina får syn på en kille med gula arbetsbyxor (typ reflex, ni vet) på IKEA och säger: "Du, vart finns kundvagnarna?". Killen vänder sig då om mot oss och jag inser att han inte alls har sådana kläder som IKEA-personalen, och därmed är en vanlig kund. Jag brister ut i skratt men Melina tittar fortfarande på honom som om det här med kundvagnar vore hans grej, varpå han skrattar till och svarar "Ja, där borta där jag tog dom". Vi skrattar då ihjäl oss och förklarar för Melina att det var väldigt roligt att hon tilltalade en kund som om han var personal, bara för att han hade gula byxor. Allt var bara väldigt flamsigt kul just då. 

Mindre kul var det däremot när vi stod i kassan och höll på att betala. Då tappade jag nämligen min telefon i golvet och nu är den så stendöd som den kan bli. Min mobil är alltså paj, och jag sörjer en aning trots att den var rätt gammal och simpel. Jag trivdes i alla fall med den, och har heller inte lust att lägga pengar på någon ny. Dock är detta ett måste, som ni kanske förstår. Jävla golv.

Mia Törnblom

I fredags fick jag (genom en kurs jag läser på skolan) chans att gå på en föreläsning som Mia Törnblom höll, och jag ångrar verkligen inte att jag klev upp 08:30 när jag egentligen hade sovmorgon till 13:00! Det handlade om självkänsla och självförtroende, med många inslag av humor (även om det kanske inte alla gånger var riktigt medvetet från Mias sida). Hon tog många exempel på hur folk förstör sitt eget "må-bra-konto" (som hon kallade det), och kände man inte igen sig i sig själv så kände man igen sig i någon annan.

Var också väldigt intressant att höra henne berätta om sitt liv. Från att vara högkriminell och nerknarkad till att stå och föreläsa och hjälpa andra att hantera sina liv - det kan man kalla livsresa!

En kvinna med en väldig berättele, många kloka tankar och mycket humor och engagemang!

Målning, målning, målning

För er som inte vet så har jag och tre av mina kära vänner i klassen ett projektarbete som nu är i full gång. Vi ska renovera vårt (SP:s) uppehållsrum, för att sedan inreda och dekorera nytt. Tidigare har vi jobbat med förarbete exempelvis för att få in pengar (sålt cirka 230 salamikorvar), men nu är själva genomförandet igång, och det känns verkligen kul! Både igår och idag fortsatte vi med spackling, målning och sådant pyssel efter skolan, så nu efter två 13-timmarsdagar på skolan känner jag mig faktiskt tillräckligt trött för att släcka innan klockan slagit tolv (:O).

Imorgon fortsätter projektarbetandet på samma sätt. Lär nog komma hem runt 22-tiden, och känna mig som en äkta målerska.

Hej så länge!

Senaste delen av livet

Det var ett tag sedan sist. Kort sammanfattning om livet den senaste tiden!

- Underbart härlig fjällresa trots endast två soliga dagar. Älskar att vara i stugan, för det enda man gör är att bara vara. Så himla skönt, och ett miljöbyte någon gång då och då sitter ju inte heller fel.
- Kom hem från fjällen strax innan Jonnas och Jossis 18-årsfest, så det var bara till att sätta fart och börja göra sig klar. Festen var okej, men dog dock oerhört tidigt motför vad det brukar. Det var lite synd måste jag säga, men annars ska jag inte klaga!
- Igår var jag hos en kompis som jag inte umgåtts med på ja, jag vet inte hur lång tid (år), Emelie Andersson. Helt plötsligt skrev hon på msn och vi bestämde oss för att hitta på något, jättekul tycker jag! Allt var i alla fall precis som förut, och våra munnar gick på högvarv. Efter 05-tiden insåg vi plötsligt att det snart var morgon och började lite eftersom att avrunda det flertimslånga surrandet. Trevlig kväll, kort och gott!
- Heldag bestående av plugg med Melina idag. Började på en samhällskunskapsuppgift på förmiddagen, och är nu i det stora hela nästan klar. Vi måste helt enkelt ha legat i hårt, men gud så skönt det känns att det allra mesta är gjort!
- Nu: Sova och försöka ta tillbaka lite krafter inför en ganska fullproppad vecka! Hej!

Vi drar till fjällen

Nu drar jag till fjällen och stugan med la familia. Hoppas och tror på en supervecka!

Jennie när hon var med oss upp dit för några år sedan


Ha det bra här hemma gott folk, så hörs vi om en vecka (inget Internet där nämligen). Om vi inte hörs på mobilen då, vill säga!

Lov!

Känns underbart skönt med lov (även om det tyvärr kommer bestå av en hel del plugg). Imorgon är det Nattis med tjejerna som gäller. Det ska bli väldans roligt, för var ju ett tag sendan nu! Det var allt för denna gången, hej!

Bra dag!

Idag har jag och Elin skrivit en massa natur, och imorgon följer fortsättning. Jag har dessutom fyndat fem fina grejor på second hand. Betalade 50 kronor för allt. Hallå, HUR underbart är inte det?!

RSS 2.0